Melodieën zonder Grenzen: Een Muzikale Reis met het Damsco Quartet

  • Locatie: Het Huis met de Hoofden, Amsterdam
  • 30 september van 16:00 tot 17:00

  • van tot
  • € 19,50
  • Locatie: Het Huis met de Hoofden
  • Keizersgracht 123
  • 1015 CJ, Amsterdam
Route via Google
Beleef een betoverende muzikale reis met het Damsco Quartet in het historische Huis met de Hoofden. Dit prachtige Amsterdams stadspaleis aan de Keizersgracht stamt uit 1622 en was in de 20ste eeuw onder andere in gebruik door het Conservatorium. Tegenwoordig biedt het onderdak aan de ‘Embassy of the Free Mind’, de ontmoetingsplaats waar wijsheid uit de hele wereld wordt verzameld.

Musici

Stap binnen in deze historische locatie, weg van de drukte van de stad, en laat je meevoeren door de klanken van vier getalenteerde musici uit China, Frankrijk, Georgië en Nederland. Het concert wordt gespeeld door het Damsco Quartet, een populair strijkkwartet bestaande uit toptalenten van het Conservatorium van Amsterdam: Yuxin Chen (altviool), Nata Roinishvili (viool), Daniel Leenders (viool) en Manon Leroux (Cello). Deze veelbelovende jonge musici nemen je mee op een verrassende muzikale wereldreis langs hun thuisland.

Muziekprogramma

De middag begint met de betoverende tonen van het traditionele Chinese volkslied, gespeeld door Yuxin. Deze prachtige melodie is diepgeworteld in de rijke Chinese cultuur. Vervolgens neemt Nata je mee naar Georgië, de poort tussen Azië en Europa, waar zij de bijzondere betekenis van muziek in haar thuisland onthult en twee fascinerende miniaturen van Tsintsadze ten gehore brengt.

Daniel, half Hongaars, legt de verbinding tussen de Oost-Europese volksmuziektradities en leidt ons naar de beroemde Roemeense Dansen van Bartók - een ware traktatie voor je oren. Daarna neemt Manon je mee naar de dromerige klankwereld van Ravels Strijkkwartet, geïnspireerd door oosterse muziek en een mysterieuze, onbereikbare wereld.

De reis vervolgt naar Nederland, naar de muziek van de componist Henriëtte Bosmans. Daniël vertelt over de invloed van de Franse muziek, zoals die van Ravel en Debussy, op de Nederlandse klassieke muziek en onthult de oosterse inspiratie in het stuk.

Tot slot brengt het Damsco Quartet een ode aan Dvorak, de Oost-Europese componist die gefascineerd was door volksmuziek en de ‘Nieuwe Wereld’. Zijn beroemde 9e symfonie en Amerikaanse strijkkwartet vormen het hoogtepunt van het concert.

Een inspirerend concert dat je niet wilt missen!

Boek nu
30 september van 16:00 tot 17:00